Daar waar hout en stof elkaar ontmoeten

Voor Johan is The 4 elements ontstaan uit een passie voor massief hout en Wellness.

Als algemene schrijnwerker, met meer dan 30 jaar ervaring, werd ik steeds meer geconfronteerd met de bewerking van plaatmateriaal. Nu is er niets mis met plaatmateriaal, maar ik begon de geur en het gevoel van massief hout een beetje te missen.

Toen ik op het idee kwam om zelf een hot tub te bouwen, werd de grondslag gelegd voor “The 4 elements”.

Mijn eerste ervaring met het zelf maken, het in elkaar zetten en het gebruiken van een hot tub versterkten het gevoel om hier verder mee te gaan. En zo is de productie van steigerhouten creaties er bij gekomen.

De eigen productie van steigerhouten creaties en cederhouten hot tubs vind ik zeer belangrijk!
Ik wil zelf het hout door mijn handen voelen gaan van ruw hout tot afgewerkt product.
Dit heeft als voordeel dat ik zelf ook insta voor de aankoop van kwalitatieve grondstoffen, de bewerking en constructie van het afgewerkte product.

Het is immers niet voor even dat u steigerhouten meubelen of een hot tub aanschaft, het moet vele jaren dienst doen in ons wisselvallige klimaat.

Niet alleen Johan is zeer creatief, ook Viki is een behoorlijk creatieve bij.

Of hoe het voor Vikitje allemaal begon…

In het secundaire onderwijs koos ik voor de richting “mode en kleding”. Ik heb even getwijfeld over de richting “lingerie”, maar ben dan toch maar voor de algemene richting gegaan.

Na mijn opleiding en heel wat creaties later besloot ik verder te studeren.

Ik koos voor de lerarenopleiding, meer bepaald het lager onderwijs en deed nog een aanvulling Buitengewoon basis onderwijs. Ondertussen geef ik meer dan 22 jaar les in het Buitengewoon lager Onderwijs en het liefst van al geef ik “knutselen” aan de kids. Creatief bezig zijn met de beperkte middelen die we hebben en dan toch tot een tof resultaat komen.

Zo had ik, enkele jaren geleden, aan de start van het nieuwe schooljaar een nieuwe boekentas nodig en besloot deze zelf te maken. De juiste maat, in de juiste kleur, en vooral stevig in elkaar gezet.

Dat was de start van mijn verhaal.

Ondertussen zijn er al heel wat stoffige creaties vanonder mijn naaimachine gerold.

Daarnaast probeer ik dan ook mee te zoeken naar leuke houten creaties, die Johan voor mij maakt en die dan nadien door mij afgewerkt worden met bv. een leuke tekst.

Ondertussen zijn we al enkele jaren samen creatief bezig, waardoor we elkaar dus prima aanvullen.

Of hoe Hout en Stof samenvloeien.

Privacybeleid
Copyright © 2024 The 4 elements — Uptown Style WordPress theme by GoDaddy